Jaarlijks komen er 125.000 honden in Nederland terecht die afkomstig zijn uit de broodfok en de illegale hondenhandel. Elke week worden honderden puppy’s in busjes naar Nederland en België gesmokkeld vanuit Oost-Europese landen. Daar worden de pups vaak onder erbarmelijke omstandigheden gefokt in de zogeheten puppyfabrieken. De puppy’s worden vaak te vroeg bij hun moeder weggehaald, zijn niet zelden ernstig ziek en worden met vervalste papieren, met onvoldoende vaccinatie en onder slechte omstandigheden naar Nederland en België getransporteerd. Voor een paar tientjes per stuk worden de Pups hier ingekocht door illegale handelaren en weer verkocht voor een tienvoud. In Nederland en België worden ze aangeboden via advertenties en het internet, zoals bijvoorbeeld Marktplaats.

broodfok

Veel nieuwe hondeneigenaren zijn niet op de hoogte van deze afschuwelijke praktijken. Om de consument te informeren en bewust maken en daarnaast ook de politiek doordringen van het feit dat er stappen genomen moeten worden tegen broodfok en illegale hondenhandel is Stray-AFP een campagne gestart met Bekende Nederlanders die waarschuwen tegen broodfok en illegale hondenhandel: Nederland zegt NEEN tegen broodfok

broodfok
Nederland zegt NEEN tegen broodfok is een reactie op het Belgische initiatief van Ann Lemmens ‘België zegt Neen tegen broodfok’. Handelaren zullen hun markt verplaatsen naar Nederland wanneer zij niet meer terecht kunnen in België. Het is dus van belang om ook in Nederland actie te voeren.

De volgende BN’ers hebben al aangegeven mee te willen werken: Robert Schoemacher, Marilyn Agliotti, Judith Visser, Karen Soeters, Annemarie Postma, Piet Hellemans, Yvonne Kroonenberg. Via Social Media maken zij het statement dat zij ook NEEN zeggen tegen broodfok.

broodfok

De campagne is te volgen via een speciale Facebookpagina. Informatie over het verantwoord aanschaffen van een hond is te vinden op de site van Stray-AFP.

Persbericht Stray AFP


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.