Stichting Blijf van mijn Dier vangt vanaf nu ook dieren van coronaslachtoffers op. Mensen die Covid-19 krijgen en opgenomen moeten worden in het ziekenhuis, maar geen opvang hebben voor hun huisdier(en), kunnen een beroep doen op de stichting.

Blijf van mijn Dier
Huisdieren van eigenaren die vanwege Covid-19 naar het ziekenhuis moeten, worden tijdelijk opgevangen door Stichting Blijf van mijn Dier | Frans & all on Foter.com / CC BY-NC

Normaal gesproken vangt de stichting huisdieren op van slachtoffers van huiselijk geweld. Onderzoek laat zien dat 41% van de slachtoffers met een dier de vlucht uit huis gemiddeld een jaar uitstelt vanwege het huisdier. Het dier achterlaten in een gewelddadige situatie is geen optie en het meenemen naar een blijf-van-mijn-lijfhuis mag vaak niet.

Stichting Blijf van mijn Dier werkt samen met hulpverleners, de (dieren)politie, de dierenambulance en een groot netwerk aan dierenartsen en gastgezinnen. Wanneer het huisdier veilig is ondergebracht, kan de eigenaar aan het eigen herstel werken.

Nu zet de stichting zich dus ook in voor mensen die tijdelijk niet voor hun huisdier kunnen zorgen doordat ze getroffen zijn door Covid-19.

Hulpverleners en huisdiereigenaren, of hun naasten, kunnen contact opnemen via info@blijfvanmijndier.nl of 06-40 26 14 35 (bereikbaar op werkdagen van 9 tot 17 uur).
Voor meer informatie kijk op www.blijfvanmijndier.nl. Hier kun je je ook aanmelden als gastgezin!

Bron:

©Animals Today