Leden van het geloof Santeria offerden tientallen dieren tijdens hun bijeenkomsten in Badalona, een voorstad van Barcelona, Spanje. De rituelen zouden zorgen voor een goede gezondheid en financiële situatie, evenals een stabiele spiritualiteit. Dankzij de laatste inval van de politie zijn dertien dieren ontkomen aan hun gruwelijke bestemming.

rituele dierenoffers
Bende met rituele dierenoffers opgerold in Spanje | Foto: Pixabay

Dertien Slachtoffers

Dierenbeschermingsorganisatie Animanaturalis heeft deze criminele bende afgelopen oktober in samenwerking met de lokale politie ontmanteld. Voorafgaande aan de inval, werd de bende een jaar lang door de organisatie bestudeerd om grafisch bewijs te verzamelen en een patroon van de offers vast te stellen. Wekelijks werden er tientallen dieren mishandeld en onthoofd als onderdeel van het zogeheten Ebbo-ritueel, waarbij dieren geofferd worden om harmonie te bereiken. Het Santeria geloof is een vermenging van het katholicisme met het Afrikaanse Yoruba-geloof en wordt al eeuwen vervolgd door de katholieke kerk. Na verloop van tijd is het Santeria vanuit Cuba overgewaaid naar Spanje.

Tijdens de inval trof de politie dertien dieren aan die zouden worden geofferd, waaronder een haan, negen kippen en drie kwartels. Enkele andere dieren die door de Santeria op gruwelijke wijze worden vermoord zijn geiten, schildpadden en duiven.

Aïda Gascón, directrice van Animanaturalis:

“We keken wekenlang naar de bende, totdat we op een dag konden zien hoe twee mannen met vuilniszakken uit het portaal kwamen. Ze gooiden de tassen in de container en toen ze vertrokken, openden wij de zakken in de container. De nog warme dieren waren onthoofd.”

Boerderijdieren

In een interview van Animanaturalis met een van de leden van deze Satanische bende, vertelt het lid dat de dieren afkomstig zijn van boerderijen. Volgens hem maken deze offers slechts voor ongeveer tien procent deel uit van de Santeriarituelen. Echter blijkt uit het onderzoek van de dierenorganisatie dat er in de afgelopen vijf jaar wekelijks tientallen boerderijdieren zijn geofferd tijdens het Ebbo-ritueel.

Gered

De dertien dieren die bij de politie-inval zijn aangetroffen, hebben een nieuw onderkomen gevonden bij de opvang van de stichting Fundación Santuario Gaia, waar zij in alle vrijheid kunnen leven.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Jennie Cools