Op maandag 14 oktober werd een jong ziek bokje in een boodschappentas achtergelaten, hangend aan een hek in het Amsterdamse Bos. Het doodzieke dier is gedumpt, om enkel bij toeval gevonden te worden. Wie de gouden tip heeft over de dader(s) krijgt van Comité Dierennoodhulp een beloning van 250 euro.

beloning
€250 beloning: Wie dumpte(n) zieke Tommy in het Amsterdamse Bos? | Foto: via Comité Dierennoodhulp

Het arme dier is in de avond gevonden door dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland en naar een opvang van Comité Dierennoodhulp in Rijsenhout gebracht. Daar bleek het jonge bokje, dat inmiddels de naam Tommy heeft gekregen, er slecht aan toe te zijn. Hij had diarree, een ernstige worminfectie, at nauwelijks en had geen penswerking.

Tommy is bij de dierenarts behandeld tegen de wormen, heeft een injectie tegen de pijn gekregen en krijgt dwangvoeding met extra vitaminen. Tommy vecht nu voor zijn leven. Gelukkig heeft hij wel sinds een paar dagen gezelschap gekregen van geit Meggie, die ook een goed huis zocht. Hopelijk trekt Meggie het jonge bokje door deze crisis heen.

€250 beloning

Comité Dierennoodhulp wil heel graag degene achterhalen die dit bokje gedumpt heeft. Iemand moet dit bokje kennen en eerder gezien hebben. Comité Dierennoodhulp verspreid daarom de foto van Tommy via de (sociale) media en looft een beloning uit van 250 euro voor de tip die naar de dader leidt. Zodra Comité Dierennoodhulp weet wie de dader is volgt er aangifte.  Het dumpen van dieren is strafbaar en dierenmishandeling. Mensen die iets weten kunnen contact opnemen met Comité Dierennoodhulp.

beloning
€250 beloning: Wie dumpte(n) zieke Tommy in het Amsterdamse Bos? | Foto: via Comité Dierennoodhulp

Dumpen Tommy geen uitzondering

Helaas komt het regelmatig voor dat dieren als kuikens, kippen, hanen, konijnen, bokjes en hangbuikzwijntjes gedumpt worden in een bos, park of zomaar langs de kant van de weg. Veel van deze dieren komen akelig aan hun eind omdat ze zich niet kunnen redden. Ze worden door hun tamheid snel door een roofdier gepakt, overreden of sterven de hongerdood. Een klein deel heeft wat meer geluk omdat ze op tijd ontdekt worden door dierenliefhebbers die zich over de gedumpte dieren ontfermen.

Comité Dierennoodhulp is van mening dat als je een dier neemt je ook de verantwoordelijkheid daarvoor hebt en het dier een goed leven dient te geven. Ook als het je wat minder uitkomt, of een hobbyfokker bent en geen mannelijke dieren wenst. Iedereen die dieren om welke reden dan ook dumpt of doodt moet een flinke straf krijgen en een levenslang houdverbod.

Bron: