Bange Bennie is een begrip geworden. Een doodsbange, jonge golden retriever, die bij Dierenopvang Amsterdam (DOA) zat als slachtoffer van de broodfokhandel. ‘Hij wilde er niet zijn’, zo omschrijft Karen Soeters van House of Animals de getraumatiseerde hond. Maar wat toen onmogelijk leek: Bange Bennie is nu blije Bennie! Karen zocht hem op.

Bange Bennie is nu blije Bennie
Bange Bennie is nu blije Bennie! | Foto: screenshot video House of Animals/YouTube

Bange Bennie. De dag dat ik hem ontmoette kan ik mij nog zo goed herinneren. Nog nooit had ik een dier in een Nederlands asiel gezien dat zo afschuwelijk bang was.

Bange Bennie

Ik ontmoette Bennie tijdens een opname voor Nieuwsuur over broodfokhandel. Het interview deden we bij Dierenopvang Amsterdam en daar zat hij dan. In een hok, zoveel mogelijk tegen de wand gedrukt. Hij wilde er niet zijn. Het zoveelste schrijnende slachtoffer uit de broodfokhandel.

Bange Bennie is nu blije Bennie
Nog nooit had ik een dier in een Nederlands asiel gezien dat zo afschuwelijk bang was | Foto: screenshot video House of Animals/YouTube

Na de uitzending van Nieuwsuur kregen we enorm veel reacties van mensen die Bennie wel wilden adopteren. Maar zo makkelijk was dat niet. Je hebt ervaring, heel veel tijd, heel veel geduld en heel veel liefde nodig en dan nog is het de vraag hoe Bennie gaat functioneren bij een nieuw baasje.

Bange Bennie is nu blije Bennie
Hoe zou Bennie functioneren bij een nieuw baasje? | Foto: screenshot video House of Animals/YouTube

Ik Bennie bang!

Altijd ben ik mij blijven afvragen hoe het met Bennie zou gaan. En nu weet ik het. Bekijk hieronder het filmpje dat we maakten. Als je hem ziet en vergelijkt met vroeger lijkt hij te zeggen:

“Niets bange Bennie… Ik Bennie bang!!”

.

Bange Bennie is voortaan blije Bennie en dat is een heerlijk gevoel om de dag mee af te sluiten. Heel veel dank Mart en Nicole en natuurlijk ook Dierenopvang Amsterdam. Fijn weekend voor iedereen!
.

.
©AnimalsToday.nl Karen Soeters | House of Animals