Verontwaardiging onder dierenliefhebbers nadat er afgelopen vrijdag een tijger werd gebruikt om de prom night met jungle thema op de Christopher Columbus High School in Miami een extra dimensie te geven.

tijger
Amerikaanse high school leukt prom night op met tijger | Foto: jaroslavd Flickr via Compfight cc

De tijger verscheen in een kooi omgeven met vlammenwerpers en luide muziek in de feestzaal. Dit veroorzaakte niet alleen veel stress bij de tijger, ook de studenten en andere aanwezigen waren bang en bezorgd. Na de avond doken overal berichten op van studenten, leraren, ouders en dierenrecht advocaten die hun boosheid over het ‘incident’ via sociaal media kenbaar maakten. Mari-Cris Castellanos (zus van één van de aanwezige studenten):

“Om je te schamen Christopher Columbus High School… studenten tijdens prom night laten zien wie de ‘king of the jungle’ is. Deze arme tijger is gebruikt als EXOTISCH entertainment voor de onoplettende studenten die aanwezig waren.”

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Na de prom night verdedigde het bestuur van de school nog de inzet van de tijger door te zeggen dat de tijger geen gevaar zou zijn toegebracht en ook niet angstig zou zijn geweest, maar zij is daar afgelopen maandag in een tweede verklaring op terug gekomen. David Pugh, directeur Christopher Columbus High School:

“Als schoolbestuur hebben we spijt van het besluit om levende dieren toe te laten tijdens de prom night. Dit incident weerspiegelt op geen enkele manier onze waarden en onze gevoelens tegenover dierenrechten. We zullen onze protocollen ten aanzien van activiteiten herzien. Voor iedereen die zijn zorgen heeft geuit na het incident bieden wij onze excuses aan. We hebben veel geleerd van deze ervaring.”

Het optreden van de tijger tijdens prom night was toegestaan door de Florida Fish and Wildlife Conservation Commission. Een evenement als deze is nooit humaan te noemen. Een tijger opsluiten in een kooi omgeven door vuur en harde muziek kan niet zonder schade zijn geweest voor de tijger. Op de beelden is ook overduidelijk te zien dat de tijger, die continue heen en weer loopt in zijn kooi, gestrest is.

Bron: World Animal News ©AnimalsToday.nl Lianne Raat