House of Animals heeft het benodigde geldbedrag ingezameld voor 50 kattenhuisjes die heel erg hard nodig zijn in Odessa, Oekraïne. De winter staat voor de deur en opvang Odessa Cat Crew heeft dringend warme kattenhuisjes nodig om zwerfkatten te kunnen beschermen tegen de kou. Vorig jaar heeft House of Animals ook dankzij de vele donaties de kattenhuisjes in Odessa bekostigd.

50 kattenhuisjes
50 kattenhuisjes voor de katten uit Odessa, Oekraïne | Foto: Odessa Cat Crew

Gerda Brasser – ook bekend als de blikjesvrouw – haalt zwerfafval van de straat en hiermee zamelt ze geld in voor dieren. Gerda heeft geld gedoneerd voor 13 huisjes! En de resterende 37 huisjes heeft House of Animals met gedoneerd geld kunnen bekostigen.

50 kattenhuisjes

Odessa Cat Crew zorgt voor 80 katten en 16 honden, en daarnaast meer dan 100 straatkatten. Zij kunnen deze winter in de 50 kattenhuisjes schuilen – die ze vaak delen. Ze krijgen dagelijks voedsel en medicatie. Kinderen helpen met het decoreren van de kattenhuisjes. Vervolgens worden ze bedekt met waterproof tape, en wordt er hooi in de huisjes gelegd. Er zijn al 30 huisjes klaar en de katten zijn al begonnen deze te onderzoeken.

Eén van de 50 kattenhuisjes | Foto: Odessa Cat Crew

De medewerkers van Odessa Cat Crew doen hun werk onder constante dreiging van bombardementen en het geluid van het luchtalarm. Vlakbij het huis van ons contactpersoon Ira sloeg nog recentelijk een raket neer. Ondanks de constante dreiging gaat Odessa Cat Crew door met het zorgen voor zoveel mogelijk straatkatten.

Doneer

House of Animals heeft eerder geholpen met voedsel, medicijnen, benzine en voedingsstations. Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen. Odessa Cat Crew is één van de opvangcentra die we steunen, maar er zijn veel meer dieren in Oekraïne die afhankelijk zijn van onze noodhulp!

  • Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen: klik hier
  • Lees ook:

House of Animals helpt dieren in Oekraïne: Odessa Cat Crew (video)

©AnimalsToday.nl / House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer