Een 25-jarige man uit Reno, Nevada (Verenigde Staten) is veroordeeld tot 28 jaar cel voor dierenmishandeling. Dit is de maximale straf voor dierenmishandeling in de staat Nevada. 

Jason Brown - mugshot - dierenbeul
Jason Brown mugshot | Foto via Twitter

Jason Brown werd in juli 2014 gearresteerd, nadat een medewerker van een Super 8 Motel in het zuiden van Reno bloedvlekken en in stukken gehakte lichaamsdelen van honden vond in de motelkamer die Brown huurde. Toen de politie de kamer verder onderzocht, werd een gruwelijke ontdekking gedaan: er lagen vier hondenhoofden in de koelkast.

Brown had gereageerd op verschillende advertenties op Craigslist (een soort Marktplaats.nl), waarin honden werden aangeboden en hij beloofde goed voor de dieren te zorgen. Brown besloot echter anders: hij mishandelde de dieren, waarna hij ze in stukken hakte. En dit alles legde hij vast op video. De video’s werden tijdens zijn proces vertoond en het gegil van de honden ging door merg en been. Verder was te horen hoe Brown verklaarde:

“Ik maak jassen van ze. Die kleine witte Chihuahuas zijn mijn favotiet. Als ik er zo een krijg, komen ze naar Jason’s House of Pain”.

Brown vertelde de rechter dat hij drugs gebruikte ten tijde van de mishandelingen en dat hij zichzelf “niet meer in de hand had”. Ook bood hij zijn excuses aan voor zijn daden. Maar de rechter verklaarde dat er geen clementie zou worden verleend.

Voor alle zeven misdaden waarvoor Brown werd vervolgd kreeg hij 48 maanden celstraf, die hij achter elkaar zal uitzitten. Brown ontkende de gruweldaden niet, omdat hij zich niets kan herinneren van de twee tot drie weken waarin ze plaatsvonden, zo verklaarde zijn advocaat. Na een minimum van 11 jaar gevangenisstraf kan hij in aanmerking komen voor vervroegde vrijlating. Hij zou in dat geval de rest van zijn straf voorwaardelijk kunnen uitzitten.

Rechter Elliot Sattler zei dat hij in al die jaren als rechter nog nooit een zaak zoals deze heeft gezien. Hij beschreef het als vergelijkbaar met kinderporno, waar een onschuldige wreed en sadistisch tot slachtoffer wordt gemaakt. Hij refereerde hiermee aan de videotapes die Brown maakte van zijn misdaden.

Bronnen: TheDodo.com & MyNews24.com ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor