Bij dierenopvangcentrum Hengelo is een doos met 24 cavia’s afgegeven. De dieren zaten zo op elkaar gepakt in de doos, dat een van de cavia’s het niet overleefd heeft.

cavia's
Foto: Dierenopvancentrum Hengelo

In het bos hoorde een wandelaar een soort piepend geluid. Toen ze op zoek ging waar het geluid vandaan kwam, vond ze tussen de bomen een doos. Omdat ze de doos niet durfde te openen bracht ze het naar het opvangcentrum voor dieren. Daar werd duidelijk dat het om 24 cavia’s ging.

Wie de doos met de dieren heeft achtergelaten in het bos en hoe lang ze er gezeten hebben is onbekend. De politie is inmiddels op de hoogte gesteld van de vondst. Op de Facebookpagina van de opvang is wel te lezen dat de gene die de dieren heeft achtergelaten broodkorsten in de doos heeft gedaan.

‘Dit is je reinste poging tot dierenmishandeling,’ zeggen de medewerkers van Dierenopvangcentrum Hengelo. Ze zijn woest op die gene die in het bos een verhuisdoos met daarin de 24 cavia’s heeft gedumpt. De bestuursvoorzitter van het dierenopvangcentrum:

“Als de dader de cavia’s bij ons voor de deur had neergezet, hadden wij veel sneller kunnen helpen”.

Voor één van de 24 cavia’s was het helaas al te laat: het diertje is in de doos door verstikking overleden. De andere 23 cavia’s lijken in orde.

“Ze eten en drinken goed, alleen zijn ze nog een beetje gestrest”.

De komende twee weken blijven de cavia’s nog in het opvangcentrum. Daarna worden ze bij gezinnen in huis geplaatst.

Waarom iemand 24 cavia’s zou hebben, blijft de vraag. Het dierenopvangcentrum:

“Wij denken zelf dat iemand bijvoorbeeld als hobby cavia’s fokte, maar dat het totaal uit de hand is gelopen”.

Mannetjes, vrouwtjes en pasgeboren cavia’s zaten bij elkaar in de doos. Een deel van de vrouwtjes was drachtig.

“Misschien wist diegene niet meer wat hij ermee aan moest en werden de cavia’s daardoor aan de kant gezet”.

Wie informatie heeft over de herkomst van de cavia’s wordt verzocht contact op te nemen met de Dierenpolitie, via telefoonnummer 144.

Bron: AD ©PiepVandaag.nl