House of Animals ontvangt dagelijks vreselijke berichten van haar contacten in Oekraïne. Vorige week werd een groot deel van het land vanuit Rusland gebombardeerd en de aanvallen gaan helaas nog steeds door. Dit heeft een enorme impact op mens en dier.

Bombardementen
Zware bombardementen vlakbij opvang Pegasus in Oekraïne | Foto: Pegasus

Recentelijk kregen we een update van opvang Pegasus, gelegen in Dnipeopetrov, in het oosten van Oekraïne. Ze zorgen voor zevenhonderd dieren: honden, katten, wolven, wasberen, bokken, bevers, varkens, geiten, schapen, pony’s, ezels, muildieren, koeien, paarden, kamelen, wolven en wilde vogels. Pegasus liet ons weten dat hun regio zwaar gebombardeerd wordt. Onder de doelen bevinden zich water- en electriciteitsvoorzieningen. En burgers en dieren kunnen vervolgens niet ontkomen aan de bombardementen. Zo vertellen ze ons het verhaal van iemand die zijn hond uitliet, toen een bom in de lucht ontplofte. Alle ramen in de omgeving vlogen eruit.

Bombardementen
Een van de honden die recentelijk bij Pegasus is binnengekomen | Foto: Pegasus

Oorlogshonden

De bombardementen vonden in heel het land plaats. Vandaar dat heel veel honden op straat terechtkomen. Oorlogshonden die noodhulp nodig hebben. Zo werden deze honden (zie video hieronder) vorige week door Pegasus opgevangen. Het zijn immers allemaal dieren die ooit deel uitmaakten van een familie, en in een liefdevol thuis leefden. Pegasus laat ons weten dat alleen al in hun regio duizenden dieren op straat zwerven en dringend hulp nodig hebben.
.

Noodhulp

House of Animals heeft Pegasus al op verschillende manieren kunnen helpen: met voedsel en spullen – bijvoorbeeld de aankoop van een generator en andere voorzieningen die dringend nodig waren. Ook hebben we geld gedoneerd voor een stal voor 16 paarden die momenteel wordt gebouwd. Bovendien staan de koude wintermaanden voor de deur en het is belangrijk dat deze dieren binnen kunnen zitten.
.

.
En nu krijgt Pegasus ook te maken met honden die op straat zwerven en dringend hulp nodig hebben. Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen. Klik hier om te doneren.
.

  • Help asieldieren in Oekraïne de winter door en doneer. Iedere bijdrage wordt gewaardeerd en uiterst zorgvuldig besteed.
  • Lees ook op AnimalsToday:
    .

Karen’s blog: Dieren helpen in Oekraïne deel 1

©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer