In een van de binnenbaden bij het zeehondenziekenhuis van A Seal in Stellendam verblijft een bijzondere vinpotige. Bij zeehond Bultrugje ontbreekt een stuk van zijn rug, alsof er een flinke hap uit is genomen. De grote wond is echter niet ontstaan door een aanval van een ander dier, maar doordat er een enorm abces is verwijderd. Ook al ziet het er nog akelig uit, Bultrugje herstelt gelukkig goed.

Bultrugje
Bultrugje in zijn badje | ©Zeehondenopvang A Seal

Bultrugje is een grijze zeehond die erg opvalt tussen de andere dieren bij A Seal. Het dier mist namelijk een flink stuk van zijn rug. Op 6 februari werd hij verzwakt aangetroffen op de Maasvlakte. Door een grote ontsteking had de zeehond een bult op zijn rug. Het abces werd in eerste instantie leeg gemaakt en behandeld, maar dit bleek niet voldoende te zijn. Onder het abces zat namelijk veel ontstoken weefsel en dat genas niet goed.

Bultrugje
Bultrugje werd op de Maasvlakte gevonden met een grote bult op zijn rug | ©Angelique Lagarde

De dierenarts heeft daarop besloten onder narcose al het littekenweefsel te verwijderen, zodat er gezond, schoon weefsel overbleef. Dit moet nu uit zichzelf herstellen. Bultrugje krijgt pijnstillers en ontstekingsremmers. Het helen van de wond zal een tijd duren, daarom zal hij langer bij A Seal verblijven dan de meeste opgevangen zeehonden. Maar zodra hij helemaal in orde is en terug naar zee kan, zal dat een extra bijzonder moment zijn.

Bron: Zeehondenopvang A Seal ©Animals Today Angelique Lagarde