De politie wil graag weten wie bij Dierenthuis in Almere vier kittens dumpte, binnen een omheining waar honden vrij kunnen rondlopen. De kittens hadden geen schijn van kans en zijn door de honden gedood.

Almere
Drie van de vier gedode katjes, wie kent de eigenaar? | Foto: Dierenthuis/Facebook

De eigenaresse van Stichting Dierenthuis in Almere vond drie dode kittens en van het vierde katje alleen nog een pootje. De katjes zijn door een onbekende gedumpt binnen een omheining waar ruim honderd honden vrij kunnen rondlopen.

‘Verdrietig en boos’

De opvang in Almere bevindt zich op industrieterrein De Vaart en huisvest dieren die niet meer herplaatsbaar zijn. Op dit moment wonen er zo’n 350 katten en 150 honden en zowel voor de katten als de honden heeft de opvang van elkaar gescheiden buitenterreinen. De grote hondentuin grenst aan de weg met een hek als afscheiding. Eigenaar Alice van Duijn van Dierenthuis Almere:

“Iemand heeft geprobeerd van ze af te komen door ze hier over het hek te kieperen. We zijn intens verdrietig en boos.”

Het betrof verwaarloosde jonge Perzen, met slecht onderhouden vachten vol klitten, maar wel voldoende gevoed. Alice van Duijn denkt zelf dat iemand ‘in hoge nood zat’ en meende op deze manier makkelijk en goedkoop van de katjes af te kunnen komen. Wellicht heeft zelfs iemand gedacht dat het de kattentuin betrof, maar dat is speculeren.

Onderstaand bericht is door Dierenthuis Almere op Facebook geplaatst:

https://www.facebook.com/Dierenthuis/posts/2503447186342002/


Getuigen gezocht in Almere

Het is niet bekend wie de eigenaar was, want de kittens waren niet gechipt. Daarom vraagt de politie aan het publiek of men iets heeft gezien, of misschien iets heeft gehoord wat naar de dader kan leiden. De politie sluit ook niet uit dat er geen kwade opzet in het spel is geweest om de kittens door de honden te laten pakken, maar dat iemand te goeder trouw meende de kittens op deze manier achter te kunnen laten bij de opvang. Dat dit niet de manier is mag duidelijk zijn, maar omdat opzet niet op voorhand vaststaat willen de betrokkenen ‘geen heksenjacht op de dader’.

Weet je iets wat deze verdrietige zaak kan oplossen? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel met de dierenpolitie via nummer 144. Wil je de politie niet bellen dan kun je ons ook mailen via redactie@animalstoday.nl. Wij zorgen dan dat je tip anoniem op de juiste plek terechtkomt.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel