Een dierenbeul in Engeland heeft in zo’n 2,5 jaar tijd al zeker 400 dieren gedood en verminkt, met name katten. Deze moordenaar, voorheen bekend als de Croydon Cat Killer, wordt tegenwoordig de UK Cat Killer genoemd vanwege het enorme gebied waar gedode en verminkte dieren aangetroffen zijn. De dader gaat zeer barbaars te werk: sommige dieren zijn in stukjes gesneden en anderen worden teruggevonden zonder kop, poten en/of staart. De politie werkt samen met South Norwood Animal Rescue and Liberty (SNARL) om de incidenten in kaart te brengen en katteneigenaren te waarschuwen. SNARL roept diereneigenaren op hun katten en konijnen ’s nachts binnen te houden en waakzaam te zijn.

dierenbeul
South Norwood Animal Rescue and Liberty roept mensen op hun kat binnen te houden, vanwege aanvallen van een beruchte dierenbeul | Foto by torstenbehrens on Foter.com / CC BY

Actief in enorm gebied
De dierenbeul stond bekend als de Croydon Cat Killer, vanwege de wijk in de regio Oost-Londen, waar het moorden en verminken van dieren begon. Later werd hij de M25 Killer genoemd, omdat hij zijn gebied uitbreidde. Hij heeft al zeker 400 dieren vermoord, voornamelijk katten, maar ook konijnen, vossen en een uil. Omdat het gebied waar de moordenaar actief is groter blijkt te zijn dan Londen, van Manchester tot Portsmouth zijn meldingen gedaan van verminkingen die overeenkomen met de werkwijze van de Croydon Cat Killer, wordt de persoon inmiddels UK Cat Killer genoemd. De Metropolitan Police onderzoekt de voorvallen, onder de naam Operatie Takahe.

Huisdiereigenaren maken zich grote zorgen om hun katten. De dierenbeul slaat op veel plekken toe: hij doodt de dieren niet alleen, maar hakt ook hun hoofd, poten en/of staart af. South Norwood Animal Rescue and Liberty (SNARL) houdt de gevallen bij en waarschuwt katteneigenaren. Afgelopen week werd een onthoofde vos aangetroffen in een achtertuin in Harrow, Noordwest-Londen. Ook werden onlangs gedode en verminkte katten gevonden in Walton-on-Thames (Surrey), Folkestone en Faversham (Kent), Bletchley (Buckinghamshire), drie katten in Bedford (Bedfordshire) en een verminkt konijn in Faversham.

Waarschuwing
In januari werd een 31-jarige man gearresteerd in verband met het doden en verminken van vijf katten in Northampton. Deze dierenbeul blijkt echter niet de UK Cat Killer te zijn, want het doden gaat sinds die tijd in rap tempo door. SNARL waarschuwt katteneigenaren met flyers in diverse regio’s, onder meer in de plaatsen Dover, Deal, Folkestone en Milton Keynes om te zorgen dat hun dieren veilig blijven.

Houd katten binnen

Een woordvoerder van SNARL geeft aan:

“We vragen huisdiereigenaren voorzichtig en waakzaam te zijn. De dader slaat meestal midden in de nacht toe. We willen mensen niet ongerust maken, maar ons advies is om katten ’s nachts binnen te houden, als dat mogelijk is. Zie je iets verdachts, meld het. Ook raden we aan konijnen en cavia’s ’s nachts naar binnen te halen.”

Bronnen: KentLive, MKCitizen, Getwestlondon ©Animals Today Angelique Lagarde