Sinds begin maart is er een nieuw initiatief dat in 6 verschillende talen uitleg geeft over de aspecten binnen de fokindustrie van leeuwen in Zuid-Afrika. LionPetting.com is een gezamenlijk project van drie verschillende goede doelen organisaties die hetzelfde gezamenlijke doel voor ogen hebben: bewustzijn creëren onder het grote publiek.

leeuwen
Strijd tegen fokindustrie leeuwen Zuid-Afrika gaat door met nieuw initiatief | Foto: Pixabay

LionPetting.com

Het nieuwe initiatief is een gezamenlijk project van Stichting SPOTS, Campaign Against Canned Hunting en Chelui4lions. Op de website is het voor het grotere publiek mogelijk om in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Nederlands te lezen over de fokindustrie van leeuwen in Zuid-Afrika. Dit fenomeen wordt geassocieerd met activiteiten als het knuffelen van welpen, het wandelen met leeuwen, canned hunting (ingeblikte jacht – ‘kant-en-klaar jagen’: jager schiet in een afgeschermd gebied en kan dus altijd raak schieten) en de handel in de botten van leeuwen.

Meer dan 8000 leeuwen in 200+ farms

Zuid-Afrika is het land met de meeste gevangen gehouden leeuwen en er is inmiddels een enorme fokindustrie ontstaan. Het knuffelen met welpen en het wandelen met leeuwen is een integraal onderdeel geworden van de toerisme in Zuid-Afrika, iets wat niet goed is voor Zuid-Afrika’s imago. Het is een enorme inkomstenbron voor het land, met ruim 8.000 leeuwen in 200+ farms. Elk dier wordt geëxploreerd, vanaf de geboorte tot de dag dat het neergeschoten wordt. Het lijkt steeds meer op de intensieve vee-industrie. Helaas zijn dit soort interacties met leeuwen niet gelimiteerd tot enkel Zuid-Afrika; ook in andere (Afrikaanse) landen worden dit soort activiteiten steeds populairder.

Meer weten?

Bekijk eens LionPetting.com. Daarnaast laat de bekroonde documentaire Blood Lions goed de verschrikkelijke wereld van de fokindustrie van leeuwen in Zuid-Afrika zien.

Bron: LionPetting.com ©AnimalsToday.nl Joy de Vos