Stel je voor: ’s avonds laat val je in de woonkamer in slaap op de bank voor de tv en je trouwe, harige viervoeter ligt al rustig onder z’n dekentje te slapen naast het bed. Plots hoor je vreemde geluiden uit de badkamer. Het is een bezoekje van de beruchte spookhond!

spookhond
Foto: David Colvin

Wanneer David rond 11 uur vreemde geluiden in huis hoorde, vermoedde hij dat er iets aan de hand was. Wanneer hij ging kijken, schrok hij zich te pletter:

“De kamer was donker en ik voelde mij angstig omdat ik iets vreemd, luid hoorde slurpen uit het kommetje van Lacy (de hond). Ik zag enkel een donkere massa boven de grond zweven en ik had geen idee wat het was.”

Lacy’s witte vacht is meteen herkenbaar, zelfs in het donker, dus die kon het niet zijn. Was het een wasbeer of een stinkdier? David tikte de schakelaar aan en onthulde deze mysterieuze bezoeker: de spookhond.

“Na het drukken op de schakelaar leek het alsof Lacy’s dekentje boven de badkamervloer zweefde.”

Foto: David Colvin

Natuurlijk was het geen echt spook, maar Lacy zelf. Blijkbaar werd ze ’s nachts dorstig wakker en zocht ze half in slaap haar kommetje zonder zich druk te maken om het dekentje rond haar lijf. Gelukkig kon David net op tijd zijn telefoon bij de hand nemen om het spook vast te leggen op camera.

Foto: David Colvin

Bron: The Dodo ©AnimalsToday