De Nederlandse stichting Paard in Nood Spanje zorgt op dit moment voor 135 paarden. Door de coronacrisis hebben zij dringend hulp nodig. Paard in Nood Spanje moet voor de dieren zorgen maar ontvangt geen enkele financiële steun van de Spaanse overheid.

paarden
Spaanse paarden hebben hulp nodig | Foto: Pixabay

Rechtszaken 65 paarden in Spanje

Zodra de stichting een melding krijgt, wordt het proces gestart om de paarden te redden. Als een reddingsoperatie voor de rechtbank moet komen, worden de paarden gebruikt als borg en kunnen ze niet worden herplaatst. De kosten voor het onderhoud van de paarden komen voor rekening van de stichting.

De organisatie zorgt momenteel voor 65 paarden waarvan hun lot onbekend is omdat het rechtsysteem in Spanje plat ligt door de uitbraak van het coronavirus. Ze kunnen daardoor niet herplaatst worden en vallen onder de directe verantwoordelijkheid van de opvang. Het komt erop neer dat de stichting, die paarden in Spanje helpt en daarbij samenwerkt met justitie en politie, op geen enkele manier op financiële steun kan rekenen van de Spaanse overheid.

https://www.facebook.com/loscaballosluna.spanje/posts/1247301072140106?__xts__[0]=68.ARDWhUCAvhGZ1n8VFgP_5EANUmkHjSqjGv2UNP-UZUrZQ2iNZx8mKTPkxlR8oj9EN5LBVedVS-dZQqUo7AVJ4iIGrXf4Vfqw-a3Zb1eJyU6HUh1bFZeGgXHiq890kONgRoggFm1hNcoogK053mrMCxGSk67WnMBcddjBC31EtIODciTd8rRxh1rzAoeG8LVFT_OqFh3oGKNeVn2U9gkuJi0FlLDdzkr-ZiRAvLwxoZGHpl9oTaVzmqu4_QAJZTI3yaLfAmJdbDcE-LnMCBkkVQYrbi4p6Q36dXjRsKRg9szOCR0GbP9CEBawy3qtIVZoAGyCng8wx2yybSY5Ig2UpcI9yw&__tn__=-R

Van de 200 paarden waarvoor de organisatie tot voor kort zorgde konden een aantal herplaatst worden, toch moet Los Caballos Luna/Paard in Nood Spanje nog 135 dieren dagelijks zien te voeden. De situatie is nog nijpender nu geen vrijwilligers uit het buitenland naar de opvang mogen komen.

Steun Paard in Nood Spanje

Los Caballos Luna/Paard in Nood Spanje, werd in 2012 opgericht door Laura Hoitsema. Het is een Nederlandse stichting die onderdak biedt aan paarden in nood, in Spanje; paarden die zijn misbruikt, in verlaten stallen gedumpt, langs de snelweg zijn vrijgelaten of voor dood zijn achtergelaten omdat de eigenaar het zich niet meer kan veroorloven om ze te verzorgen. Deze paarden verkeren in een verschrikkelijke toestand als Laura en haar vrijwilligers ze voor het eerst zien.

Paard in Nood Spanje doet er alles aan om deze paarden te verzorgen. En de stichting heeft al veel bereikt voor andere paarden. Sinds de oprichting in 2012, zijn 2.455 paarden gered. Daarnaast is het de grootste paardenopvang van Europa en het probeert ook paarden buiten Spanje te helpen. Naast het redden van paarden, zet het zich ook in voor educatie en informatie zodat mensen in elke situatie weten hoe ze met paarden moeten omgaan.

De stichting is 100% afhankelijk van donaties en giften en draait volledig op vrijwilligers. Dit betekent dat er geen salarissen worden uitbetaald en dat er geen financiële steun is in de vorm van subsidies, etc. Daarnaast heeft de stichting de ANBI-status, wat betekent dat giften fiscaal aftrekbaar zijn. Het is tevens een erkend leerbedrijf waar jongeren hun studie, als stagiair, in de praktijk kunnen brengen en meer kunnen leren.

U kunt zo geld doneren:

Rekeningnummer Nederland
IBAN: NL12 INGB 0007 1500 62
BIC: INGBNL2A

Rekeningnummer Spanje
IBAN: ES04 0081 1430 3900 0105 3506
BIC: BSABESBB

Betaalverzoek via ING

Geef.nl

Teaming is 1 euro per maand

©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer