Het team van House of Animals had wel een hele bijzonder ontmoeting toen het naar Oekraïne reisde afgelopen september. Met een vrouw die sinds het begin van de oorlog heel veel voor dieren betekend heeft. Door haar te steunen kan House of Animals noodhulp blijven bieden in de regio Kiev.

vrouw
Moedige Oekraïense vrouw biedt licht en hoop voor dieren in oorlogstijd | Foto: House of Animals

Ene Berdyeva heet ze, en ze heeft onze harten enorm geraakt. Zeer gedreven zorgt zij voor 2 oude paarden, 2 geiten, 9 honden en 23 katten die bij haar leven. Daarnaast zorgt ze voor honden en katten die door de oorlog op straat zijn beland. Zij bekommert zich om hun levens en zorgt ervoor dat ze te eten hebben.

Nieuwe families

De paarden, geiten, drie katten en drie honden leven bij Ene sinds het begin van vorig jaar. De rest van de dieren zijn bij haar terechtgekomen tijdens de oorlog. Voor deze dieren gaat zij op zoek naar nieuwe families, waardoor het aantal dieren waarvoor ze zorgt continu verandert. Ook zorgt ze ervoor dat de dieren medische hulp krijgen.

House of Animals heeft Ene meermaals van noodhulp voorzien. Zodat ze voedsel en medicatie kon aanschaffen. Ook kreeg ze steun voor het transport van dieren, de sterilisatie van honden en katten, de langdurige opname van twee kittens in een dierenkliniek afgelopen januari, hulp voor het verzorgen van dieren, de aankoop van drinkwater voor zieke dieren, de behandeling van dakloze dieren en ook hielp House of Animals haar met warmtevoorzieningen en de elektriciteitsrekening.

vrouw
Foto: Ene Berdyeva

Kittens

Een voorbeeld van hoe de inzet van Ene – in combinatie met onze noodhulp – het verschil kan maken voor dieren in Oekraïne:

“Mijn vriend (een katje) bleef buiten de winkel wachten op mij en mijn vrienden. Naast hem kregen twee andere kittens op twee andere plaatsen financiële steun van jullie, zij moesten een behandeling ondergaan die niet kon worden uitgesteld. Dit is het laatste wat ik voor iemands dieren kan doen met de hulp die ik eerder van jullie ontving. En ik denk dat het belangrijk is.
Ik kan niet stoppen met het universum en jullie allemaal te bedanken voor jullie steun!”

Hulp in het dorp

In maart kregen we ook zo’n mooi verhaal van haar te lezen:

“Ik heb heel goed nieuws. Er zijn twee vrouwen in het dorp die me geholpen hebben met de katten en honden. De ene heeft tien katten en een grote hond in haar tuin, de andere heeft 22 katten, een kleine hond en veel zwerfdieren die hier komen eten. Vandaag vertelden ze me dat het voor hen genoeg is als ik de dieren die ze hebben kan blijven helpen met voedsel en behandeling als dat nodig is, en ze vinden het niet erg als al deze dieren voortaan bij hen blijven. Nu zijn hun huizen geen tijdelijke plaatsen om mijn dieren te houden. Nu hebben al deze katten en twee honden een thuis!
Ik weet nu precies bij wie al deze dieren zullen zijn als ik geen andere baasjes voor ze kan vinden! Dit is een heel groot geschenk voor mij, ook al heb ik nog steeds verantwoordelijkheden om ze allemaal te helpen.”

Help je mee?

Wil je ons alsjeblieft steunen zodat we heldinnen zoals Ene in deze afschuwelijke oorlog kunnen bijstaan! Veel oorlogshonden en -katten zijn afhankelijk voor hun overleving van geweldige mensen zoals Ene. Dankzij jullie donaties kon zij al veel dieren helpen en een nieuwe familie voor ze zoeken.

  • Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen: klik hier
  • Dit verhaal was ook te lezen op Facebook

©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer