De ster uit Anna Karenina, Jude Law heeft de World Trade Organization (WTO) namens PETA UK opgeroepen het EU-verbod op zeehondenbont te handhaven. De laatste hoorzitting hierover zal plaats vinden op 29 april.

Jude Law

“Ik vraag u met klem het verbod te handhaven. Het is in lijn met de wensen van mensen over de hele wereld inclusief de meerderheid van de Europeanen”, aldus Law in zijn brief aan het WTO.

Zelfs de gevoelens van de mensen in de regio zelf ten opzichte van de jacht is aan het veranderen en het gebrek aan een afzetmarkt heeft er voor gezorgd dat de Canadese ambtenaren onderzoeken of de slachting niet gewoon moet stoppen.

Door de verontwaardiging wereldwijd over de gruwelijke slachting hebben landen die voorheen een belangrijke afzetmarkt waren inmiddels een importverbod ingesteld. Het gaat onder andere om Mexico, Taiwan, de Verenigde Staten, Europa en zelfs Rusland. Naar Rusland ging in het verleden maar liefst 95% van al het Canadese zeehondenbont.

De Canadese regering doet een laatste wanhopige poging de handel weer leven in te blazen door het EU-verbod ongedaan te maken.

De wereld kijkt toe wat de World Trade Organization op 29 april gaat beslissen. Wordt vervolgd.

Bron ©PiepVandaag.nl