Een hond is deze week gered uit de bovengrondse kabelkast van de metro in Mexico Stad. Het dier werd bevrijd door een eenheid van de burgerbescherming en een beveiligingsafdeling van het openbaar vervoer. Het kostte de reddingswerkers vier dagen om de hond uit de kabelkast te halen. Het is ook niet bekend hoe het dier in zo’n moeilijk te bereiken plek kon terechtkomen. 

metro
Hond gered uit kabelkast in plafond metro in Mexico Stad | Foto: Especial

Gedurende deze vier dagen verplaatste het dier zich continu in de bovengrondse kabelbaan waardoor het voor de reddingswerkers onmogelijk was het dier te bevrijden. De omstandigheden waarin de reddingspogingen plaatsvonden waren ingewikkeld door de hoogte waarop de kabelkast zich bevindt en de beperkte ruimte. Op een gegeven moment bevond het dier zich in een hol binnen de kabelkast, 8 meter boven de grond, waar de reddingswerkers kans zagen om met een bouwkraan met een opvouwbare trap het dier te bereiken. Door een snee te maken in de dakbedekking konden de reddingswerkers de kabelkast binnendringen en het hondje bevrijden uit zijn benarde positie.

Dit is het eerste geval van een redding uit het dak in de metro van Mexico Stad, waardoor de betrokken instanties moeite hadden om snel een goeie oplossing te vinden zonder dat dit effect zou hebben op het metroverkeer. De hond is overgeplaatst naar een opvangcentrum voor honden waar hij inmiddels door een dierenarts is onderzocht. Als het dier niet wordt opgeëist door zijn eigenaren, zal hij in een adoptieprogramma opgenomen worden.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer