Een inventieve opvanggroep voor wilde dieren in North Carolina (VS) heeft ontdekt dat beha’s meer kunnen dan alleen het vrouwelijk lichaam ondersteunen. Je kunt met een oude beha ook schildpadden redden!

beha
Een schildpad redden met een beha? Het kan! | Foto: publiek domein

De Caroline Waterfowl Rescue gebruikt gespen van tweedehands beha’s om gescheurde en gebroken schilden van schildpadden te fixeren/spalken. Het duurt zes tot acht weken voordat een beschadigd schild weer hersteld is. In de afgelopen weken heeft de organisatie al meer dan 40 schildpadden per week behandeld.

Onbedoelde botsingen

Veel van deze schildpadden hebben schade opgelopen door onbedoelde botsingen met grasmaaiers, auto’s of andere gemotoriseerde voertuigen. Gelukkig hebben de redders deze reptielen kunnen helpen door de schilden te lijmen. Hierna worden de beha-gespen gebruikt om de schilden met behulp van draden bij elkaar te houden.

https://www.facebook.com/cwrescue/photos/a.10151427633975063/10161796397880063/


Meer geniale ingevingen

Het is niet de eerste keer dat de Caroline Waterfowl Rescue een bijzonder plan opgevat heeft om wilde dieren te genezen. In het voorjaar riep de organisatie volgers op om handgebreide vogelnesten te maken en op te sturen, zodat achtergelaten of gewonde baby-vogeltjes gered en opgevangen konden worden.

De opvangorganisatie, gelegen vlakbij Indian Trail in North Carolina, vroeg recentelijk via Facebook of dames hun afgedankte beha’s wilden afstaan, zodat schildpadden hiermee gered konden worden. Inmiddels wordt de organisatie overspoeld door beha’s. De beha’s die nog in zeer goede conditie zijn worden gedoneerd aan liefdadigheidsinstellingen. Van de minder goede exemplaren worden de gespen gebruikt om de schilden van de schildpadden weer te laten helen.

Pas op voor onbedoelde botsingen! | Foto: publiek domein

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Astrid Hazekamp