Lieve AnimalsToday en House of Animals-volgers, we hebben heel goed nieuws: Sam is moeder geworden! De kinderen van Sam zijn vanochtend vroeg geboren. De hele nacht is ze bezig geweest met het bouwen van een nest en eindelijk vanochtend rond half 8 kwam het eerste biggetje ter wereld. Met spanning keken we mee via een livestream mee tot er uiteindelijk een heel elftal van biggetjes lag!

Sam is moeder geworden van 11 biggetjes
De biggetjes van Sam | Foto: House of Animals

In onderstaand filmpje kun je zien hoe Sam uitgeput maar voldaan haar 11 biggetjes aan het zogen is:
.

.
Sam is een getraumatiseerde zeug en heeft de afgelopen 9 jaar onder dieronterende omstandigheden in de vee-industrie geleefd. Ze heeft maar liefst 240 biggen gekregen. Sam is 2332 dagen zwanger geweest in haar leven. Dat is ongeveer 6,4 jaar van haar 9-jarige bestaan. Ook nu was ze zwanger, maar voor de allerlaatste keer. En haar nest mocht ze bouwen met stro. Ze mocht moeder worden en deze keer niet gevangen tussen de ijzeren stangen van een kraamkooi maar in een speciaal voor haar ingerichte kraamstal bij de geweldige Stichting Melief. En ze mag voor het eerst echt voor haar nakomelingen zorgen. En dat is, hoe idioot en afschuwelijk ook, heel bijzonder voor een moedervarken.
.

.
De afgelopen dagen werd Sam 24 uur per dag in de gate gehouden door een team van House of Animals en Stichting Melief.  Mensen waren zo enthousiast dat we haar konden volgen dat we vragen kregen of niet meer mensen mee konden kijken. Daarop hebben we besloten de livestream openbaar te zetten. De reacties zijn hartverwarmend. Tot 22.00 uur 16 maart 2021 kon je meekijken met Sam en de biggen. Daarna ging de livestream offline, om Sam haar privacy te gunnen. Wel zullen we jullie komende weken en maanden op de hoogte houden van het wel en wee van Sam en haar kinderen.

Karen’s blog: Sam en haar kinderen

©AnimalsToday.nl