Een overheidskantoor in Las Cruces, New Mexico (VS) heeft een originele manier gevonden om de medewerkers een prettige werksfeer te bieden en tegelijk asielkittens aan een baasje te helpen. In samenwerking met een lokale dierenopvang hebben ze een flinke voorraad jonge poesjes in de lobby die de medewerkers mogen ‘lenen’, en wanneer ze willen ook kunnen adopteren.

kittenbibliotheek
Kittens te leen | Foto: screenshot video

Een paar jaar geleden besloot de leiding van het overheidskantoor om in de lobby van het bedrijf een ruimte in te richten waarin kittens uit het lokale asiel geplaats werden. Het is bekend dat het aaien van een dier erg rustgevend werkt en stress tegengaat, en daarom mogen de werknemers een klein poesje of katertje meenemen naar de werkplek, zodat dit de werkvreugde verhoogt. Deze ‘bibliotheek’ leent dus geen boeken uit maar jonge poesjes.

kittenbibliotheek
Werkvreugde | Foto: screenshot video

Positieve invloed
De achterliggende gedachte is natuurlijk niet alleen het welzijn van de werknemers, maar ook dat van de kittens. Want wanneer de medewerkers eenmaal gehecht raken aan een specifiek dier is de kans groot dat ze het uiteindelijk zullen adopteren. Bovendien krijgen de kittens de aandacht en liefde die ze hard nodig hebben. Daarnaast heeft het project een positieve invloed op mensen die normaliter nooit naar een asiel zouden gaan, maar nu toch in aanraking komen met dieren die een baasje verdienen. Omdat het een overheidskantoor betreft komen er ook veel bezoekers van buiten, dus het effect reikt verder dan alleen de eigen medewerkers.

Succes
Het zou natuurlijk mooi zijn wanneer ook oudere asieldieren op deze wijze een thuis zouden vinden, hoewel het wat lastiger is om die mee te nemen naar de werkvloer. Maar het project heeft wel succes geboekt, want inmiddels zijn er dankzij de kittenbibliotheek al 100 dieren geadopteerd. Een eenvoudig concept dat door veel meer bedrijven overgenomen zou kunnen worden.

Lees hier meer over het succesvol adopteren van een kat.

Bekijk een reportage van CBS Evening News over de kittenbibliotheek:

Bron © PiepVandaag.nl Bart van Riel