Twee egeltjes, die al zwemmende in een Schiedamse sloot op een vogelnest waren geklommen en daar bleven zitten, zijn gered door de brandweer en de dierenambulance. Egels kunnen doorgaans goed zwemmen, maar gevreesd werd dat ze de steile wal niet meer konden beklimmen.

egels
Foto (illustratief): ©Rollin Verlinde, Vilda natuurfotografen

Het waren ongeruste omwonenden die de egels zagen zitten. Op zich een koddig gezicht, twee egeltjes innig dicht tegen elkaar op een vogelnest, waarschijnlijk van een meerkoet, maar met in het achterhoofd dat ze mogelijk niet meer op het droge konden komen toch minder vertederend. Wie de foto goed bekijkt ziet dat er een houten beschoeiing is, en daar kom je als egel vanuit het water niet tegenop.

De omwonenden belden de dierenambulance, want ze waren bang dat de egeltjes zouden verdrinken. De centrale nam contact op met de brandweer, want die was nodig voor deze klus:

Emmer
Met flink wat moeite wist de brandweer de egels van het vogelnest te plukken en in een emmer naar de kant te brengen. De dieren leken in orde, maar voor de zekerheid zijn ze naar Egelopvang Papendrecht gebracht. Gelukkig hebben die laten weten dat het goed gaat met de egeltjes:

Bron: Dierenbescherming/Dierenambulance Zuid-Holland Zuid ©AnimalsToday.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.