Het leven voor dakloze honden is op z’n zachtst gezegd niet makkelijk. Deze dieren brengen het grootste deel van hun dagen door op jacht naar voedsel en schoon water, terwijl ze ondertussen auto’s en andere gevaren proberen te vermijden. Het is een zwaar en beangstigend bestaan. En stel je dan eens voor dat je zo moet leven en dan ook nog eens je gezichtsvermogen kwijt bent. Dat was het leven wat hond Hope zou gaan leiden toen haar familie besloot haar, en hun andere hond Robby, niet meer te willen. Gelukkig redde Desislava Stoyanova, een toegewijde dierenredder uit Bulgarije, het leven van Hope.

gedumpte blinde hond
Foto: Save me Facebook

De voormalige eigenaar van Hope en Robby reed met zijn honden naar een dorp verderop en liet ze daar achter. Desislava kreeg hier hoogte van en bood onmiddellijk aan om de honden in huis te nemen. Ze werkt al jaren met hulpbehoevende dieren in Bulgarije en ook al moet ze soms alle eindjes aan elkaar knopen, ze zegt nooit ‘nee’.

Toen Desislava op de desbetreffende plek aankwam, vond ze twee honden buiten vastgebonden, zonder eten en water, liggend in hun eigen uitwerpselen. Na het losmaken was Robby ontzettend blij, hij danste rond. Hope daarentegen bleef liggen waar ze lag. Desislava vroeg zich af waarom Hope niet dezelfde energie en blijdschap als Robby toonde. Ze bekeek Hope beter en ontdekte dat ze blind was. Zonder na te denken bracht Desislava de honden meteen naar een dierenkliniek. Op een paar kleine kwaaltjes na, verkeerden ze beide in goede gezondheid. Desislava voelde diep medeleven voor Hope. Maar toen ze hoorde over een operatie die Hope haar gezichtsvermogen weer terug kon geven, deed ze er alles aan om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

Na een week had Desislava meer dan 1000 dollar bij elkaar gesprokkeld en kon Hope haar operatie ondergaan. Na jaren van niets dan zwart zien, kon Hope weer kijken. Je zag letterlijk de vreugde in haar ogen. Zonder deze operatie zou Hope zonder vertrouwen over de grond kruipen; nu springt ze helemaal happy in het rond. Desislava is nu op zoek naar een warm mandje voor Hope, want dit meisje verdient het om onvoorwaardelijke liefde te ervaren.

Wil je meer weten over Desislava of een donatie doen? Hou dan haar Facebookpagina in de gaten.

Bron ©PiepVandaag.nl  Sophie Janssen