Een Britse das besloot een kijkje te nemen in Londen, door onder een auto te klimmen en mee te liften. De automobiliste had in eerste instantie niets door, maar toen ze vreemde geluiden hoorde en een poot zag, schakelde ze de brandweer in.

das lift mee
Na een spannende reis onder een auto is Brian de das gevangen | ©RSPCA

Een jonge ondernemende das glipte in het plaatsje Ware onder een geparkeerde Audi A1 en reed mee naar Southgate in Noord-Londen. Toen de bestuurster haar auto stil zette en de kofferbak open deed, hoorde ze krassende geluiden. Op zoek naar de oorzaak keek ze onder de auto en zag een poot. Daarop belde ze de brandweer.

Met de hulp van airbags tilden de brandweermannen de achterkant van de auto op, om de das te kunnen bevrijden.

Een brandweerman en een inspecteur van de Britse dierenbescherming RSPCA hadden hun vangnetten in de aanslag. De das probeerde het op een rennen te zetten, maar de inspecteur ving hem en stopte de verstekeling in een vervoersmand. Jemima Cooper:

“Het brandweer- en reddingsteam van Edmonton tilde de auto op en we gaven het gestreste dier wat tijd om te kalmeren. Na een tijdje stak hij zijn neus uit zijn schuilplaats. Uiteindelijk kwam hij zelf uit de auto en kon ik hem veilig opsluiten, om hem naar een centrum te brengen dat gespecialiseerd is in wilde dieren.”

Brian, zo genoemd door de brandweerbrigade, leek gelukkig niets te mankeren. De RSPCA-inspecteur nam hem voor de zekerheid mee naar de dierenarts om hem na te laten kijken.

Bronnen:

©Animals Today Angelique Lagarde