In het noorden van Chili zijn meer dan 600 verschillende zeevogels en pinguïns dood aangespoeld aan de kust tegenover de Los Choros ravijn. Enkele dagen ervoor hielden tien vissersschepen zich op in de wateren daar. 

Humboldtpinguïns - Chili
Humboldtpinguïns | Foto: Andrea Baldassarri via Compfight cc

Het vermoeden bestaat dat deze vissersschepen verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van de vele dode dieren, al is nog niet bekend hoe. Vorig jaar mei werden in hetzelfde gebied door middel van dynamiet vele zeeleeuwen vermoord, omdat ze de vangst van de vissers weg zouden eten. En de maand daarvoor spoelden 350 dode Humboldtaalscholvers (Guanay cormorant) aan.

Humboldtaalscholver - Chili
Humboldtaalscholver | Foto: Wikimedia Commons

Oceana.org, een organisatie die zich inzet om het zeeleven te beschermen dringt aan op uitbreiding van de reeds twee bestaande zeereservaten in het gebied, om excessen als deze te voorkomen.

In de wateren voor de Chileense kust leven onder andere de grootste populatie Humboldtpinguïns, maar ook tuimelaars, zeeotters en bultruggen.

Directeur van Oceana.org Alex Muñoz zegt:

“Hoewel er al twee zeereservaten bestaan, is het ecosysteem veel groter en nauwelijks beschermd tegen bedreigingen van intensieve visserij en andere destructieve activiteiten, zoals bijvoorbeeld de methode die geleid heeft tot de dood van deze dieren.”

Bron ©PiepVandag.nl