Een Nederlandse hondenfokster wonend in Hongarije is veroordeeld tot een boete van 23.000 euro en een houdverbod wegens ernstige dierenmishandeling. Op 24 augustus heeft de politie in samenwerking met de Hongaarse dierenwelzijnsorganisatie DSZA een inval gedaan op de boerderij van de fokster in het dorpje Encs. Er zijn 23 honden en 2 katten in beslag genomen.

Houdverbod en €23.000 boete voor Nederlandse fokster in Hongarije
Houdverbod en €23.000 boete voor Nederlandse fokster in Hongarije | Foto: ©House of Animals

Bij de fokster werden meerdere dode dieren aangetroffen. Er lagen honden in de vriezer en er lag een dode hond in een kennel samen met een levende kat. De dode hond was reeds in staat van ontbinding.

Houdverbod en €23.000 boete voor Nederlandse fokster in Hongarije
Er lagen honden in de vriezer | Foto: ©House of Animals

De autoriteiten vonden bij de vrouw ook een gevilde hondenhuid, waarvan de Nederlandse beweerde dat ze de hond uit liefde had mishandeld. Op de locatie trof men meerdere Nederlandse, Franse en Belgische dierenpaspoorten aan.

Houdverbod en €23.000 boete voor Nederlandse fokster in Hongarije
Er lag een dode hond in een kennel samen met een levende kat | Foto: ©House of Animals

Houdverbod en boete voor Nederlandse fokster in Hongarije

Bekijk de reportage van House of Animals Investigations. De beelden zijn ongeschikt voor kinderen:
.

.
Het huis van de fokster in Hongarije staat inmiddels te koop en de vrouw heeft aangegeven weer in Nederland te willen gaan wonen. Daarbij laat ze weten absoluut niet voornemens te zijn te stoppen met het fokken van honden. Twee weken geleden is er wederom een hond bij de fokker in beslag genomen.
.

Massaal vangen en doden zwerfdieren Curaçao van de baan

©AnimalsToday | House of Animals