Leonie Vestering

Leonie VesteringLeonie Vestering, directeur van Wilde Dieren de Tent Uit, voert sinds 2009 een keiharde strijd met de circuswereld. Ze is ambitieus en idealistisch en heeft een sterke wil om gevestigde patronen te doorbreken en zo het leven van dieren te verbeteren. Met publiekscampagnes, politieke lobby en hulp aan wilde dieren hoopt Leonie een einde te maken aan dierenleed in de entertainmentsindustrie.

Als één van de oprichters van Wilde Dieren de Tent Uit werkt Leonie dagelijks samen met vooraanstaande (inter)nationale dierenwelzijnsorganisaties die lid zijn van de vereniging. Voorbeelden hiervan zijn Stichting AAP, WSPA, Stichting Vier Voeters, Stichting DierenLot, Stichting Menodi en afdelingen van de dierenbescherming.

Eerder was Leonie werkzaam bij stichting MVO Nederland, de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en studeerde  ze Middle-Management. Daarnaast gaf Leonie in haar vrije tijd presentaties en lezingen als regimentsleider van StoereVrouwen: een stichting die jonge vrouwen inspireert en een manier biedt om in hun eigen leven bewust en wereldverbeterend te winkelen. Ook gaf ze gastlezingen voor Plan Nederland.

Leonie studeerde daarnaast aan het conservatorium, is als zangeres en actrice o.a. te zien in toneelvoorstellingen en weet als geen ander hoe je het publiek kunt entertainen zonder (wilde) dieren te gebruiken.

Archief