Afgelopen zaterdag trof de Dierenpolitie twee dode en drie zwaar vermagerde kittens aan in een woning in Roosendaal. De politie ging de woning binnen na een melding dat de eigenaresse al meer dan een week niet was gezien en dat buren zich zorgen maakten over de aanwezige katten. 

kittens verwaarloosd
Foto: Dierenbescherming

De overleden kittens lagen in de woonkamer half in en naast een kattenbak. De drie vermagerde kittens zaten zonder eten en drinken opgesloten in de badkamer. De politie bood de zwaar verwaarloosde kittens water en wat te eten aan, wat ze gulzig tot zich namen. De politie nam direct contact op met een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming voor advies. Deze zocht contact met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken die direct toestemming gaf om de kittens in bewaring te nemen en te laten onderzoeken door een dierenarts. De kittens bleken zwaar vermagerd en een had last van uitdroging. Hij deze werd direct aan het infuus gelegd.

Na onderzoek van de politie bleek de eigenaresse inmiddels op een ander adres te zijn ingeschreven. Zij krijgt een proces verbaal van de politie en ook de kosten voor de verzorging van de drie overgebleven kittens zal zij moeten betalen. De kittens zijn overgebracht naar een opvangadres.

Bron: Dierenbescherming ©PiepVandaag.nl