De Zuid-Afrikaanse minister Edna Molewa heeft vandaag in een persbericht verklaard dat de regels voor de professionele jacht op neushoorns per direct worden aangescherpt.

Witte neushoorns

De aanscherping van de regels is een volgende, hopelijk grote, stap richting het terugdringen van stropers. Zo wordt er gewerkt met een systeem van microchips om zowel neushoorns als hun hoorns trackable te maken, waarbij gegevens worden bijgehouden in een nationale database.

Verder worden de eisen voor de aanvraag van een jachtvergunning hoger en wordt ook gekeken hoe het land van herkomst, in geval van een buitenlandse jager, optreedt tegen illegale handel in neushoornivoor. Is het land van herkomst niet streng genoeg dan kan een vergunning worden geweigerd.

Volgens minister Molewa:

“The new norms and standards will strengthen the regulatory framework in terms of monitoring the legality of hunts and control over rhino horns. Stricter provisions relating to hunting were required to ensure processes are standardized and to reduce possible abuse of the system”.

Wat het nut van professionele jacht überhaupt is, zeker gezien het bericht van gisteren… Joost mag het weten. Ieder weldenkend mens weet wel beter…

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.