Een man in Nieuw-Zeeland is vorige week tot zes maanden gevangenisstraf veroordeeld, voor het mishandelen van een puppy. De 29-jarige Maxwell Johnson pleitte schuldig aan dierenmishandeling, nadat hij op 29 juni een puppy meerdere malen in zijn gezicht had geslagen met het handvat van een hengel. Hij beweerde dat het dier hem had gebeten, maar de politie kon daar geen bewijs van vinden. 

Boy - zes maanden gevangenisstraf
De hond Boy die na de mishandeling een oog moet missen

Een bezorgde buurtbewoner had de mishandeling gemeld bij de politie, die daarop een kijkje ging nemen. Ze vonden het hondje al bloed kwijlend en sloom aan. Na onderzoek door een dierenarts bleek dat een oog was uitgestoken, een aantal tanden losgeslagen en het dier had een gebroken kaak en gebroken poot. Het oog en vijf tanden moesten worden verwijderd. Aan de politie had de man verklaard het dier al eerder te hebben mishandeld, maar dat ontkende hij weer tegenover de rechter.

De Officier van Justitie eiste een periode van supervisie en een taakstraf, maar de rechter besliste anders.

“Ik vind de voorgestelde straf niet de juiste boodschap uitzenden,” aldus de rechter, die de handelingen van de man zeer hoog opneemt.

Hij veroordeelde de man tot zes maanden gevangenisstraf, het terugbetalen van de gemaakte dierenartskosten door de SPCA en een tienjarig houdverbod van dieren. Verder moet de man alle andere dieren in zijn bezit overdragen aan de SPCA.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor