Een bijzondere dierenredding vond onlangs plaats in de Verenigde Staten. Roger Giles voer op de Missouri toen hij een zeearend in nood zag en uit het water viste.

zeearend
De geredde zeearend | Foto via Dogheirs.com

Giles zag de arend aan de oever een paar keer de lucht in springen, waarna de roofvogel in het water belandde. De zeearend greep een tak vast, maar die knapte, waardoor het dier geen houvast meer had en in paniek raakte.

‘De zeearend werd meegesleurd door de stroming, verder de rivier op’, aldus Giles, die naar de vogel voer. ‘Met behulp van een net tilde ik hem uit het water, mijn boot in.’

Hij nam de arend mee naar Cooper’s Landing en wachtte tot het dier opgedroogd was en weg kon vliegen. Dat deed het echter niet en daarom nam Giles contact op met het Missouri Department of Conservation en het Raptor Rehabilitation Project, waarmee hij afstemde om de arend te komen brengen.

zeearend
Zeearend |Foto via Dogheirs.com

‘De zeearend was erg lethargisch, helemaal niet agressief en leek slaperig’, volgens Christa Moore van het Raptor Rehabilitation Project. ‘Toen duidelijk werd dat hij niets gebroken had namen we bloed af om te laten testen.’

Tot de uitslag van de tests bekend is, blijft de arend bij het opvangcentrum, waar hij behandeld wordt. Een voorlopige uitslag wees uit dat er geen sprake is van een loodvergiftiging. Zodra de arend weer gezond is, wordt hij vrijgelaten.

Het opvangcentrum heeft dit jaar tot nu toe zeven zeearenden binnen gekregen, de meeste waren aangereden.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.