De Orka Coalitie gaat opnieuw proberen voor elkaar te krijgen orka Morgan vrij te mogen laten in het wild. Op 1 november aanstaande dient de twee jaar geleden aangespannen bodemprocedure tegen het overbrengen van Morgan naar Loro Parque, een zeezoogdierenpark op Tenerife.

Orka Morgan
Orka Morgan | Foto: via hetklokhuis.nl

“Nog altijd staat Morgan wettelijk gezien in het volste recht haar vrijheid terug te krijgen”, aldus Hester Bartels, woordvoerder van de Orka Coalitie “Deze rechtszaak is niet alleen voor Morgan van groot belang, maar ook voor de volgende orka die hulp nodig heeft. Wij willen voorkomen dat een volgende orka weer in beslag wordt genomen door de amusementsindustrie. Orka’s leveren deze wrede industrie miljoenen op!”

In december 2011 berichtte de NOS dat het goed zou gaat met orka Morgan op Tenerife. Niets bleek minder waar. Het grootste gedeelte van haar tijd brengt ze dobberend door bij een hek in het kleine medical pool en toont ze geen interesse in de andere orka’s. Af en toe wordt ze onder toezicht bij haar soortgenoten gelaten. Dat nieuws verscheen eerder op PiepVandaag en is hier terug te lezen.

Bron: Trouw.nl ©PiepVandaag.nl