De Indiase YouTuber Gaurav Sharma bond zijn eigen hond vast aan heliumballonnen om hem te laten vliegen. De man is aangehouden en wordt beschuldigd van dierenmishandeling.

heliumballonnen
YouTuber hangt hondje aan heliumballonnen in India | Foto: screenshot video youtube

De video´s

De 27-jarige influencer die meer dan vier miljoen volgers heeft, dacht lachwekkende video´s te maken voor zijn YouTube-kanaal GauravZone. In de eerste video kondigde Sharma aan dat hij zijn hond Dollar zou laten vliegen. Hij nam zijn kijkers tijdens de voorbereiding mee naar de winkel om heliumballonnen te kopen. Ook was te zien hoe aan de halsband van de hond heliumballonnen waren vastgebonden met touwtjes en dat zijn pootjes van de grond kwamen.

De tweede video toonde hoe Dollar vanaf het dak van een auto werd losgelaten en naar de tweede verdieping van een appartementencomplex vloog. Het angstige dier ging spartelend de lucht in.

Het is niet de eerste keer dat de hond slachtoffer is van het gefilmde tijdverdrijf van de Indiase YouTube-ster. Zo wordt het dier ingezet voor allerlei zogenaamd amusante stunts. In een video wordt Dollar samen met een vogel in een opblaasbaar zwembadje geplaatst om deze achterna te zitten. Ook moet hij een wedstrijdje zwemmen met andere honden. In andere video´s is te zien hoe Dollar in een speeltuin op de wip wordt gezet, als verkleedpop wordt gebruikt, thuis hardhandig wordt behandeld en in bedwang gehouden wanneer het dier niet wil meewerken.

Kritiek

De bekende YouTuber heeft veel kritiek ontvangen van fans nadat hij in mei de video´s van zijn hond aan heliumballonnen op zijn kanaal had geplaatst. Sharma besloot de video´s te verwijderen en bood tevens zijn excuses aan. Hij zei veel mensen met deze beelden te hebben gekwetst, maar verzekerde de critici dat hij alle preventieve veiligheidsmaatregelen had getroffen. Dierenwelzijnsorganisatie People For Animals nam geen genoegen met deze verontschuldiging en zal aangifte doen tegen Sharma wegens dierenmishandeling. Volgens de organisatie had Dollar tijdens de stunt kunnen overlijden.

Een woordvoerder van People For Animals:

“Een verontschuldiging is niet genoeg. Het is alsof je nadat je iemand hebt vermoord zegt dat alles oké is, gewoon omdat je jouw excuses hebt aangeboden. De hond had een hartaanval kunnen krijgen of hij had kunnen overlijden als de heliumballonnen waren ontploft.”

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Jennie Cools


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.