Wolf Duitsland doodgeschoten door jager

Afgelopen zaterdag vonden wandelaars het doodgeschoten dier bij Hartenfels in de buurt van Keulen. Er werd direct een actie ondernomen de dader op te sporen.

Wolf

©AFP / HO POLIZEI KOBLENZ

Inmiddels heeft een 71-jarige jager zich gemeld bij de politie. Hij verklaarde dat hij op het dier geschoten had omdat hij dacht met een wilde hond van doen te hebben, die reeën opjaagde. Hij dacht in eerste instantie dat hij had gemist omdat het dier zich uit de voeten maakte. Toen hij later las over de dood van de wolf in de media, besefte hij wat er was gebeurd en heeft hij zich gemeld. Hij kan een gevangenisstraf krijgen van maximaal vijf jaar.

De wolf was het eerste exemplaar in ruim 120 jaar dat opgedook in het Westerwald, tussen Keulen en Frankfurt. Het dier was er in februari ontdekt en gefotografeerd, tot grote vreugde van natuurbeschermers.

In Duitsland leven enkele tientallen wolven in het wild en vooral in het oosten van het land.

Bron ©PiepVandaag.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Sigrid zegt:

  Oh… dus meneer dacht in de eerste instantie een hond te schieten omdat het dier reeen opjaagde? Tja, dan kun je er zelf niet meer op jagen he… Het dier is geraakt in de buik. En aan zijn lot overgelaten. Wat moet dat dier een verschrikkelijke, pijnlijke dood zijn gestorven….

 2. Voor mij mag deze meneer ook de kogel krijgen!!!
  Zonde zonde zonde.

  • dierenleed is niet minder erg wanneer dit een ongeluk is,….
   de 71-JARIGE melde zich wel na deze daad, hier zou menig ander wat van kunnen leren.

   de uitwerking van dit incident hoeft niet slecht te zijn, meerdere wolven kunnen hier door mogelijk veiliger verblijven in Duitsland.

   ach ja, waarom zou er een rede voor moeten zijn om iemand de kogel te geven?
   Je kan de rede beter niet zeggen, kost het de natuur en beschermers geen krediet.

 3. Jagers, wat zijn dat toch heerlijke mensen, zoveel mededogen en zo hard nodig in deze wereld.