Op 24 juli schreef PiepVandaag een fotowedstrijd uit: “Ik ga op vakantie en ik neem mee… Mijn huisdier natuurlijk!” Meer dan honderd inzendingen kregen we binnen, de een nóg leuker dan de andere. Een keuze maken vonden we moeilijk, dus riepen we de hulp in van de bekende fotograaf Thomas Schlijper (schlijper.nl).

Thomas heeft drie winnaars uitgekozen, in de categorieën “Leukste Foto”, “Technisch Beste Foto” en “Beste Moment”. Ook heeft hij in dezelfde categorieën een “eervolle vermelding”toebedeeld. De uitslag volgt hieronder:

Leukste foto
Winnaar: Anita Willemsen met Chips

Anita Willemsen
Eervolle vermelding: Karin Adams met Bullep

Karin Adams

Technisch beste foto
Winnaar: Chantal de Goede met Bowie
Chantal de Goede

Eervolle vermelding: Rik Thijssen met Paco

Rik Thijssen

Beste moment
Winnaar: Linda Kleine met Lieke

Linda Kleine

 Eervolle vermelding: Lonnie van Zwol met Fay

Lonnie van Zwol

Fotograaf Thomas Schlijper:

“Overall winnaar is de foto van Anita Willemsen. Er zijn mooie actiefoto’s, mooie geposeerde foto’s, technisch perfecte foto’s maar de leukste foto’s zijn de foto’s van momenten, onderwerpen, situaties die je raken qua humor, ontroering of verbazing. De winnaar werkt op de lachspieren, het hondje oogt menselijk en lijkt volledig zelfbewust en tevreden met zijn situatie. De foto vertelt een verhaaltje van een hondje dat regelmatig naar het strand lijkt te gaan en aan het eind van de dag zelf de parasol zal inklappen en meenemen. De eervolle vermelding (Karin Adams) laat een hond zien die twijfelt of hij niet toch een kikker is. Werkt ook op de lachspieren!”

Alledrie de winnaars krijgen een prijzenpakket thuisgestuurd, waaronder het nieuwe boek van Thomas Schlijper en een Piepmedaillon. Iedereen van harte gefeliciteerd namens het gehele PiepVandaag -team!

©PiepVandaag.nl