Winkelaars in Pennsylvania (Verenigde Staten) ontvluchtten in paniek een winkelcentrum toen een gedesoriënteerde beer een warenhuis in wandelde en heen en weer door de paden rende.  

zwarte beer
Foto: Wikimedia Commons

De zwarte beer, een vrouwtje, was het blijkbaar gelukt via de automatische deuren het Pittsburgh Mill winkelcentrum binnen te komen.  Het dier bleek daarvoor op de parkeerplaats gesignaleerd te zijn, toen ze door een aantal automobilisten opgejaagd werd. Uit angst vluchtte de beer richting het winkelcentrum.

‘Ze schoot langs verschillende mensen. Die hadden niet eens in de gaten dat het een beer was’, vertelde winkelaar Matt Marcinik aan de media. Uiteindelijk werd het dier met een verdovingspijl geraakt en meegenomen door de Pennsylvania wildbeambten.

De jonge berin van zo’n 57 kg gromde naar de klanten voor ze tussen dubbele deuren klem kwam te zitten. Medewerkers van warenhuis Sears hadden de beer als eerste in de gaten. Michelle Eckert, die op dat moment in de winkel was, zei dat iedereen eerst rustig de winkel verliet. ‘Toen we bij de uitgang kwamen zei een medewerker ineens: ‘Dat is een beer!’ We keken elkaar aan en renden naar buiten.’ Het hele winkelcentrum werd ontruimd voor de wildbeambten het dier konden verdoven.

Volgens experts is het uitzonderlijk dat een beer een winkelcentrum kon binnengaan en er wordt nu onderzocht hoe het dier in dit gebied terecht is gekomen.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde