Update: In Dodewaard en Opheusden heeft de politie 300 schapen in beslag genomen. Het zou mogelijk om gestolen dieren gaan, de politie zoekt uit of er een verband is. Ze werden getipt omdat er in een schuur die al lang leeg stond ineens honderden schapen verbleven. De afgelopen tijd zijn er veel diefstallen van schapen gemeld. Deze in beslag genomen dieren zijn in quarantaine geplaatst.

Bron: De Gelderlander

In Nijmegen zijn afgelopen donderdag 50 schapen uit een weiland gestolen. De politie tast in het duister over de daders. De afgelopen tijd zijn er meer meldingen van schapendiefstallen geweest. Zo werden er in Linden 63 schapen uit een weiland gestolen en werden er in Ammerzoden recent maar liefst 250 dieren van 2 boeren ontvreemd.

Schapen
schapen in wei

Volgens één van de boeren zijn de daders professionals. “Je moet met dieren kunnen omgaan, anders lukt zoiets niet. Ik maak we wel zorgen over mijn andere schapen, maar ik kan moeilijk de hele nacht bij de dieren gaan liggen”.

De dieven zijn met een vrachtwagen het weiland in gereden en hebben de schapen ingeladen. Meestal worden de dieren direct naar een slachter gebracht, waarna het vlees wordt verkocht.

De boer uit Ammerzoden heeft inmiddels een beloning van 5000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de locatie waar de schapen naar toe zijn gebracht.

Bron: Omroep Gelderland ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.