Gisteren is in het Belgische Namen het “Festival Nature Namur” van start gegaan. Tijdens het festival, dat een week duurt, staat zoals de naam al doet vermoeden de natuur centraal.

Bruno Schmetz
Foto: Bruno Schmetz

In 1995 startten Philippe Taminiaux en Philippe Blerotstraat het Natuur Video Festival om de beste amateur natuur- en wildfilms te vertonen. Inmiddels is het festival uitgebreid met foto-exposities, fotowedstrijden, lezingen, natuurwandelingen, schoolactiviteiten en nog veel meer.

Filmfestival
Films mogen op dit van oorsprong filmfestival natuurlijk niet ontbreken. De films worden vertoond in drie categorieën: amateurfilms, professionele films en film die niet met de competitie meedoen. Dit weekend worden vooral de amateurfilms vertoond. Het publiek kan stemmen op haar favoriete film. Zondagavond begint de competite met professionele films. Ook hier kan het publiek stemmen op de beste film. Zondag 21 oktober vindt de prijsuitreiking plaats.

Foto-expositie Dierlijke Kunst en Foto’s
In het kader van het festival organiseert AVES de tentoonstellingen Dierlijke Kunst en Foto’s. Van 12 tot 14 oktober 2012 zal een dertigtal artiesten hun mooiste foto’s en schilderijen ten toonstellen in het oude Namen. De expositie vindt op verschillende plekken in de stad plaats, zoals kerken, een galerij, een oude beurs, parken en een filmcomplex.

Bruno Schmetz
Foto’s: Bruno Schmets & Jean Huppeterz

In de kerk Notre Dame vindt de expositie Jean HUPPERETZ & Bruno SCHMETZ plaats. Met zijn prachtige landschappen en wilde dieren is de Aberdares het juweel van Kenia. Fotografen Hupperets en Schmetz bezoeken dit gebied regelmatig en maken daar de meest prachtige foto’s van natuur en wilde dieren als luipaarden, olifanten, katachtigen en wilde zwijnen.

Bruno Schmetz
Bruno Schmetz

Bruno Schmetz is een fotograaf uit de streek van Verviers in België, maar woont sinds 2007 in Dubai. Hij ontdekte het fotograferen in 1993 tijdens zijn eerste reis naar Afrika. Hij raakte verknocht aan dit continent en aan Kenia in het bijzonder. Hij bezoekt het land regelmatig en werkt nu actief samen met de lokale bevolking om een programma op te zetten voor het verplaatsing van inheemse dieren voor revalidatie. Binnenkort op PiepVandaag een portret van deze bijzondere man.

De foto-expositie Dierlijke Kunst en Foto’s is te bezoeken van 12 tot 14 oktober. De PASS expo photos verleent u toegang aan all tentoonstellingen in het oude Namen en kost €5,-

Klik hier voor het volledige programma van Festival Nature Namur

©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor