Van een ooggetuige kregen we wederom een schokkend relaas toegestuurd over de jacht op ganzen. Afgelopen zaterdag werd in de Zegenpolder door middel van zogenaamde lokganzen gejaagd.

Helaas is jacht op dit terrein toegestaan. maar alleen wanneer er sprake is van grote overlast en als alle andere mogelijke manieren om de dieren naar elders te krijgen net gewerkt hebben.

Bijzonder is dat er eerder op het land geen enkele gans te ontdekken viel.

Op de vraag van onze ooggetuige waarom er met lokganzen werd gejaagd was dan ook het antwoord:

“Anders komen er geen ganzen.”

Vervolgens werd tot twee keer waargenomen dat aangeschoten ganzen moeizaam wegvlogen.

“Eén gans heeft de jager zelfs half levend en hevig spartelend van de parkeerplaats bij de Grienden moeten ophalen”, aldus de geschokte ooggetuige.

Zondag werd een andere gewonde gans teruggevonden en bleek het dier een gebroken poot te hebben en daarbij hagelkogels in het achterlijf. Enkele kogels konden worden verwijderd.

Foto’s gewonde gans

Gewonde gans Gewonde gans ganzenjacht Gewonde gans ganzenjacht Gewonde gans ganzenjacht Gewonde gans ganzenjacht Gewonde gans ganzenjacht Gewonde gans ganzenjacht Gewonde gans ganzenjacht Gewonde gans ganzenjacht Gewonde gans ganzenjacht Gewonde gans ganzenjacht

De politie heeft zaterdag een dossier over de misstanden aangemaakt en dit is inmiddels doorgestuurd naar de milieupolitie met het verzoek actie te ondernemen. Daarbij is er door de ooggetuige en de dierenambulance aangifte gedaan.

©PiepVandaag.nl