Anonymous, een internationale groep hackers die cyberaanvallen pleegt vanuit ethische overtuigingen (‘hacktivists’), heeft onlangs diverse websites van Japanse regeringsleden gehackt. Reden hiervoor is de jaarlijks terugkerende jacht op dolfijnen en kleine walvissen.

anonymous
Anonymousleden die publiekelijk verschijnen dragen maskers | Foto Credit: Ben Fredericson (xjrlokix) via Compfight cc

Onder meer de websites van het kantoor van de premier, Taiji, prefectuur Wakayama, het ministerie van Landbouw, Bosbeheer en Visserij en het ministerie van Interne Zaken en Communicatie waren het slachtoffer van Anonymous.

De online boodschap aan de Japanse regering was:

‘Stop de slachtpartijen onmiddellijk, of  je roept onze toorn over je af.’

Hiermee waarschuwt de groep de Japanse regering een einde te maken aan het bloedbad in Taiji, waarover onder meer Sea Shepherd’s Erwin Vermeulen ons op de hoogte houdt.

Elk jaar drijven Japanse vissers zo’n 17.000 kleine walvissen en dolfijnen bijeen, lang de Japanse kust. De dieren worden de baai van Taiji ingedreven (bekend als The Cove) en gruwelijk afgeslacht. De mooiste dieren blijven in leven en worden voor veel geld doorverkocht aan dolfinaria wereldwijd. Naar schatting heeft Japan de laatste 70 jaar meer dan een miljoen walvisachtigen gedood in Japanse wateren. Ondanks internationale kritiek rechtvaardigt Japan deze wrede praktijken  onder het mom van ’traditie’.

De hackersactivisten zijn voor vrijheid van meningsuiting en een vrije stroom van informatie. De groep wil van de wereld ‘een betere plek maken‘.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde