Vandaag, op Wereld Dierendag, mogen we ook de dieren in de asiels natuurlijk niet vergeten! Er zijn duizenden honden, katten, konijnen en andere dieren die een nieuw huis zoeken. Sommigen van hen wachten al heel lang op een nieuw baasje. Stichting Dierenasiels en Internet probeert dieren sneller geplaatst te krijgen door een centrale online database te starten, waar alle asiels uit Nederland en België bij zijn aangesloten.

Hond Shih Tzu

Via de website www.dierenasiels.com kan men een dier zoeken, door verschillende criteria in te vullen in de zoekmachine. Bijvoorbeeld: “kan samen met kleine kinderen”, of kan alleen thuis zijn”. Dierenasiels verzorgen zelf de invoer van de dieren en bemiddeling en alle dierprofielen zijn voorzien van een foto.

Speciale aandacht wordt gegeven aan de zogenaamde “langzitters”. Elk jaar met Dierendag wordt een overzicht gemaakt van de dieren, die al langer dan een jaar in het asiel zitten. Zij worden apart gepromoot via de “dierendaglijst”. Bekijk de lijst hier

Bent u op zoek naar een nieuwe kameraad en wilt u een asieldier een tweede kans geven? Neem dan gerust een kijkje op de website van Stichting Dierenasiels en Internet.

Bron: Stichting Dierenasiels en Internet ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor