Varkens komen om bij grote stalbrand

Bij een grote stalbrand in het Brabantse Deurne zijn afgelopen nacht 400 varkens en 1500 biggetjes omgekomen. De eigenaar van de stal werd wakker van het brandalarm en zag bij aankomst dat reeds de hele stal al ten prooi was gevallen aan de vlammen. Ook voor de brandweer viel er weinig te redden.

Stalbrand Deurne

Stalbrand Deurne ©Omroep Brabant

Zij rukten uit met veel wagens en groot materieel, maar het mocht allemaal niet baten. Voor de varkens kwam het te laat en de meesten waren op slag dood. De paar die het overleefde waren zo ernstig gewond dat ze alsnog later zijn afgemaakt.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Bron ©PiepVandaag.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. Saillant detail van dit verhaal: een fotograaf waarmee ik bevriend ben, liep rond 11 uur , dus ongeveer 10 uur nadat de brand werd gemeld, op het terrein rond. Hij kreeg te horen dat er toen nog ernstig gewonde varkens aan het wachten waren op de komst van de veearts, die hen moest euthanaseren. Zelf hoorde deze fotograaf gekerm toen hij langs een raam van de afgebrande stal liep, waar de ruit door de hitte van was uitgesprongen. Dat de meeste varkens en biggen op slag dood waren, ik hoop het van harte. Maar het minstens 10 uur durende lijden van dieren die nog leefden is absoluut onacceptabel.