PiepVandaag heeft al veel leuke inzendingen ontvangen naar aanleiding van de fotowedstrijd die we hebben uitgeschreven: Ik ga op vakantie en ik neem mee… Mijn huisdier natuurlijk! Als voorproefje laten we alvast wat foto’s van inzendingen zien. Vandaag is dat de foto van Knabbel en Dammy.

piepvandaag fotowedstrijd konijnen

Knabbel en Dammy, ingezonden door de 10-jarige Madelon Denneman uit Rotterdam

“Wij nemen niet onze Knabbel en Dammy mee, want die blijven het liefste gewoon thuis! Ons oude buurmeisje komt ze dan verzorgen. Dat gaat al jaren goed en ze heeft zelf ook een konijn. Eén keer was zij ook weg en toen zijn de konijnen op pension geweest, bij de Dierenbescherming! Als het warm is hangen we extra veel water op, daarom zie je twee flessen op de foto. We geven ze dan ook extra schaduw met het zonnescherm en een parasol. Deze foto is genomen vlak voordat we naar Turkije gingen; we zijn net terug. 

Knabbel en Dammy zijn twee konijnen met Madagascar kleuring. Knabbel’s oren hangen altijd, die van Dammy variëren. Ze komen allebei van de dierenbescherming. Knabbel is gebracht met papieren, dus we weten dat hij nu ongeveer 6 jaar is. Van Dammy weten we het niet, maar we denken dat ze iets jonger is. 

Om de dag mogen ze loslopen in de hele tuin. Niet elke dag, want Dammy vecht met ons andere vrouwtjeskonijn. Dammy houdt van graven en is erg actief. Knabbel is een brave lieverd. Gelukkig zijn ze allebei gezond. Een keer moesten ze naar de dierenarts voor de inentingen en toen wilde Knabbel het draaghokje niet in. Hij bleef toen met zijn pootje in het deurtje hangen, maar gelukkig had hij niets.”

Fotowedstrijd
PiepVandaag is erg benieuwd naar jullie vakantieavonturen met je huisdier en daarom schreven we een fotowedstrijd uit: “Ik ga op vakantie en ik neem mee… Mijn huisdier natuurlijk!!” Maak een leuke foto van jouw huisdier op vakantie en stuur deze naar wedstrijd@piepvandaag.nl Neem je je huisdier niet mee op vakantie (sommige dieren vinden reizen niet zo leuk), maar breng je hem of haar onder bij vrienden, familie of in een pension, of blijven jullie gewoon lekker thuis? Een foto van je dier op zijn of haar vakantieadres mag natuurlijk ook!

De redactie van PiepVandaag maakt een selectie van de leukste, liefste en gekste foto’s, die door gaan naar de finale. PiepVandaaglezers kunnen dan stemmen op de finalisten. De winnaar krijgt een geweldig prijzenpakket!!!

Wil jij dat prijzenpakket winnen? Stuur dan nú jouw vakantiefoto met huisdier naar PiepVandaag, o.v.v. “Ik ga op vakantie en ik neem mee…”. Vermeld daarbij je naam, adres, telefoonnummer, emailadres en leeftijd. Vermeld ook de naam van je huisdier en het ras en vertel iets over hem/haar op vakantie. Inzenden is mogelijk t/m 31 augustus.

©PiepVandaag.nl