HaaienvinEen Amerikaanse surfer is vorige week door een haai in zijn nek gebeten nabij Monterey, Californië (Verenigde Staten). De 27-jarige man overleefde de aanval en is nu herstellende in het ziekenhuis.

Het slachtoffer, Eric Tarantino, surfde nabij Marina State Beach toen een bijne 3 meter lange haai hem in zijn arm en nek beet. Tarantino werd gered door zijn vrienden, die het voor elkaar kregen hem uit het water te trekken en het bloeden te stoppen. Tarantino zag de haai voor de aanval, maar kon niet op tijd ontsnappen.

Vier jaar geleden werd een vriend van Tarantino, Todd Engris, bij hetzelfde strand aangevallen door een haai. Ook hij overleefde de haaienbeet.

Haaienaanvallen komen niet vaak voor. Gemiddeld sterven zo’n 5 mensen per jaar door een haaienbeet. Daar tegenover worden jaarlijks 70 miljoen haaien door vissers gedood, zo verklaart de International Shark Attach File van de Universiteit van Florida.

Bron: Chicago Sun Times


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.