Stray Animal Foundation Platform (Stray-AFP), koepelorganisatie van stichtingen die zich inzetten voor zwerfdieren, organiseert op 10 november in Utrecht een zwerfdieren symposium.

In Nederland zijn inmiddels zo’n 150 stichtingen actief die zich bezig houden met zwerfdieren in het buitenland. Zij zetten zich in om oplossingen in de landen van herkomst te zoeken door middel van sterilisatie- en castratieprojecten, constateren en behandelen van ziekten (die ook voor mensen gevaar kunnen opleveren) en veel organisaties houden zich ook bezig met aanbieding ter adoptie van zwerfhonden en -katten, veelal online.

Tijdens het symposium zal aandacht zijn voor problemen bij de emigratie van zwerfdieren. Daarnaast zijn er praktijkvoorbeelden van succesvolle locale sterilisatieprojecten. Onder andere Stichting Vier Voeters zal een presentatie geven over het zwerfdierenproject Stray Animal Care in de Oekraïne. Inmiddels hebben veel steden met succes de zwerfdierenpopulatie teruggedrongen op een diervriendelijke manier. Deze week werd bekend dat  ook de Oekraïnse gemeente Evpatoria interesse heeft in het project.

Vier Voeters in actie in de Oekraïne
Vier Voeters in actie in de Oekraïne | Foto via Four Paws US

Voor meer informatie over het zwerfdieren symposium en inschrijving, zie http://www.stray-afp.org/inschrijfformulier-zwerfdierensymposium.

©PiepVandaag.nl