In Hangzhou, China, heeft een ondernemer een zeer dieronvriendelijke snackautomaat geplaatst. Hierin worden levende, gekoelde krabben gehouden om de consument een zo vers mogelijk product te bieden. De dieren zijn verpakt in plastic bakjes met vocht en worden als een Mars of zakje M&M’s uitgegeven, nadat de koper heeft betaald.

snackautomaat
Snackautomaat met levende krabben | Foto via China-Mike.com

Levende snack

De diertjes zijn verschillend van grootte en kosten 20 tot 60 yuan ( € 1,50 – € 4,50). In hun gekoelde bakjes zijn ze, net als blikjes fris, opgesteld in nette rijen. De consument kiest het gewenste formaat krab, betaalt en neemt zijn krab mee om deze op te eten. Ook zakjes azijn en gember kunnen uit de automaat worden gehaald.

Dupe van welvaart

Chinezen eten de grote, harige krabben graag. Omdat de welvaart in China stijgt, hebben mensen meer geld om uit te geven en stijgt ook de vraag naar delicatessen. Vooral tijdens het midherfstfestival, een populaire viering in Oost-Azië, worden veel krabben gegeten.

Als de automaat een succes blijkt te zijn, wil ondernemer meneer Liu zijn apparaten met levende krabben in heel China verkopen.

Bron ©PiepVandaag.nl