Zeer schokkend nieuws uit Israël: in Bakar Tnuva, het grootste Israëlische slachthuis, wordt Australisch vee stelselmatig sadistisch mishandeld. Een Israëlische journalist ging undercover werken in het slachthuis en maakte stiekem video-opnamen om de mishandelingen in het daglicht te stellen.

australisch vee mishandeld in Israel
Schokkende beelden: australisch vee sadistisch mishandeld in Israel

In de zeer schokkende beelden is duidelijk te zien hoe medewerkers van het abattoir met een elektrisch schokapparaat regelmatig de ogen, genitaliën en de anus van de dieren elektrische schokken geven.  De journalist vertelt in de video wat hem werd opgedragen in het slachthuis. ” ‘Je hebt hier de pijp, de stok en de electrische shocker en die stop je in zijn kont.’ Dit waren de exacte instructies van de managers,” vertelt de journalist.

“Als een kalf niet beweegt, steek dan het electrisch schokapparaat in zijn kont en dan zal hij wel lopen,” werd hem ook verteld. Op de beelden is tevens te zien hoe managers toe staan te kijken naar een gewond dier dat door een heftruck aan één voorpoot weggesleept wordt.

Wereldwijd is geschokt gereageerd op de undercover video. Demonstranten gingen in Tel Aviv de straat op en eisten dat de managers van het abattoir gearresteerd zouden worden en dat Australië stopt met het exporteren van levende dieren. Het Australische Ministerie van Landbouw heeft een onderzoek ingesteld naar de mishandelingen.

De Australische dierenrechtenorganisatie Animals Australia is een emailactie gestart om beleidsmakers te eisen betere controles en restricties met betrekking tot het levend exporteren van dieren in te voeren.

Bekijk hieronder de video die de Israëlisch journalist maakte. LET OP: zéér schokkende beelden!

Bron: Animals Australia en Yahoo News ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor