Royal Canin belooft volledige steun bij redding vechtberen 

VIER VOETERS komt tot overeenkomst met huisdiervoederproducent

Tijdens een overleg eergisteren in Wenen is Royal Canin een verbintenis aangegaan met VIER VOETERS. Het bedrijf zal verantwoordelijkheid nemen door de redding van de voor hondentrainingen mishandelde beren te steunen. Het overleg was een gevolg van de publicatie van beeldmateriaal door VIER VOETERS waaruit bleek dat Royal Canin wrede beergevechten in Oekraïne sponsorde. De publicatie resulteerde in heftige protesten wereldwijd, intensieve aandacht in de media en een publiek excuus van het bedrijf.

Royal Canin
Royal Canin sponsort beergevechten

VIER VOETERS heeft een projectvoorstel gepresenteerd aan de Oekraïense overheid en Royal Canin. Er zou een ontvangststation opgezet moeten worden waar de 15-20 getroffen beren de rest van hun leven kunnen doorbrengen in omstandigheden die voor hun soort geschikt zijn. De organisatie wijst daarbij op haar jarenlange ervaring in het redden van beren en haar succesvol management van vier opvangcentra in Bulgarije, Duitsland, Oostenrijk en sinds enkele weken Kosovo.

Dr. Amir Khalil, directeur Projectontwikkeling bij VIER VOETERS legt uit:

“Ik ben blij dat we tastbare oplossingen met Royal Canin besproken hebben en we verwelkomen hun bereidwilligheid om verantwoordelijkheid te nemen. Maar natuurlijk zijn woorden niet genoeg – nu willen we actie zien.”

Gedurende de komende weken zullen VIER VOETERS en Royal Canin werken aan een gedetailleerd projectplan. Dr. Khalil: “Als onderdeel hiervan zullen we samen de details van de steun uitwerken.”

“Royal Canin kijkt ernaar uit om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen door te helpen met het promoten van dierenwelzijn in Oekraïne. Daarom zijn we van plan fondsen beschikbaar te stellen voor dit project. We zullen tevens het voortouw nemen om er meer vrijwillige partijen bij te betrekken (zakenrelaties, verenigingen, NGO’s, etc.) om te verzekeren dat het project op de lange termijn veilig is gesteld,” zegt Hervé Marc, Global Corporate Affairs Director bij Royal Canin.

Dr. Khalil benadrukt dat het project nog maar net begint:

“Maar het is al duidelijk dat we de steun van de Oekraïense autoriteiten nodig hebben als we het leed van de beren willen beëindigen. Een project als dit vraagt veel op logistiek, financieel en bureaucratisch gebied, en kost daardoor veel tijd.”

Persbericht Vier Voeters


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.