Het wordt gezellig in Hoogvliet: viervoeters uit regio Rotterdam kunnen zich hier voortaan uitleven in een heuse hondenspeeltuin. Met een zwembad, speciale hondensnacks, speelblokken en natuurlijk andere honden is er genoeg te beleven.

Hond - hondenhater
Foto: RayMorris1 via Compfight cc

De bedenkers van Hondenspeeltuin Bello verwachten dat hun initiatief een succes zal zijn:

 ‘’Honden moeten in een drukke stad toch plekken hebben waar ze rond kunnen rennen.’’

Verkoop hondenspullen

Ze probeerden al eerder een hondenspeeltuin als stadsinitiatief te lanceren, maar dit kwam niet van de grond. Overtuigd van hun eigen idee, besloten ze zelf wat geld te investeren en een speeltuin op te zetten. Om deze terug te verdienen en te onderhouden, moet er wel wat geld binnen komen. Team Bello gaat daarom ook hondenspulletjes verkopen.

Sociale honden

Naast een zwembad, dat vast populair zal zijn op warme zomerse dagen, zijn er onder meer een tunnel, speelblokken en struikgewas. De initiatiefnemers schatten dat ongeveer een kwart van de Nederlandse gezinnen een hond heeft en hoopt dat vele Rotterdamse honden elkaar zullen treffen in de speeltuin.

Natuurlijk kunnen niet alle honden even goed samen spelen. Maar initiatiefnemer Jeroen Leemans verwacht daar weinig problemen mee. In een kinderspeeltuin is er tenslotte ook wel eens ruzie.

Drie speelplaatsen

De opening is nog maar net achter de rug, maar team Bello heeft al uitbreidingsplannen. Er komen vooralsnog drie tijdelijke speelplaatsen in verschillende stadsdelen.

”We onderhandelen nog met Overschie. Maar als een andere deelgemeente eerder is, gaan we daar misschien heen.”

Bekijk de website van hondenspeeltuin Bello.

Bron RTV Rijnmond ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.